Brunello di Montalcino Vigna Montosoli 2016 - Le Gode

kr. 649,95 (inkl. moms)
  • Varenr 4204-1
  • VingårdLe Gode
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Sangiovese
  • Årgang 2016
  • Profil Kraftig
  • Alkohol 14,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

7

Sød

Tør

9

Blød

Tannisk

10

Lav Syre

Høj syre

8

Awards & Ratings

James Suckling: 96 Points

Jancis Robinson: 17/20 Points

Vinous: 94 Points

Om Vinen

Denne udsøgte Brunello udmærker sig ved et sofistikeret og komplekst udtryk. 2015 var et mageløst vin år i Toscana, så forventningerne til 2016, som eftersigende skulle være mindst lige så godt, var enormt store. Denne vin bevidner i den grad om denne 2016’s fortræffeligheder. Farven er kraftig, dyb og smuk rubinrød med en fantastisk hue, der gangere rød-orange langs glaskanten. Duften er indbydende og behagelig, og man nærmest lokkes dybere ind i vinen ved første indtryk. Næsen rummer en enorm kompleksitet hvor blandt andet læder, varme krydderier, sandeltræ og tobak blander sig med en dyb intens frugtsødmefyldt duft af søde modne kirsebær, skovbær og rosen potpourri. Smagen er til en start fløjlsblød og fjerlet. Den drives frem af en palet af modne røde bær og frugter, der afløses elegant aggressivt af kraftige tanniner og enormt komplekse noter  af varme krydderrier, en fantastisk mineralitet og en enormt velbalanceret syre. Smagen afrundes ved igen at vende tilbage til det bløde hjørne, og fornøjelsen og velsmagen bliver hængende længe efter glasset igen er sat på bordet, og man efterlades med følelsen og tanken “hvor kort tid er i grunden længe nok, før jeg kan tillade mig næste sip?”.

Passer Godt Til

Hvis man siger Brunello de Montalcino får man nærmest automatisk lyst til den helt rigtige bøf grillet over ægte rødglødende trækul. En kraftig kødret følges på vej af vinens intensitet og styrke. Hånd i hånd. Et smukt par.

Fremstilling

Denne enkeltmarks Brunello de Montalcino produceres i yderst begrænsede mængder, og kun i de absolutte bedste årgange.  I 2016 er den produceret i kun 3213 antal flasker, hvor man på bagsiden kan se hvilken flaske man er så heldig at have i hænderne. Den produceres på klassisk vis med nænsom presning af druerne, og fermenteres i ståltanke under naturlig temperatur, man aldrig over 37°C. Dette bliver kontrolleret hver dag i processen. Vinen macererer med skallerne i 25-30 dage.

Modning

Vinen modnes først i 36 måneder på kroatiske egetræsfade og derefter i omkring 6 måneder på fransk egetræsfade, og til sidst i ståltanke før den bliver flasket.

Afslutningsvis modnes vinen den resterende tid, cirka 6/7 måneder på flaske inden frigivelse.

Populære produkter