Brunello di Montalcino Vigna Montosoli 2015 - Le Gode

Du skal være logget ind for at bestille vores vine fra VINNU. Log ind her.

Vores vine kan opleves på udvalgte danske restauranter og vinsmagninger. Ønsker du at høre mere, eller at få adgang til køb af vores vine, så se mere her.

  • Varenr 4204
  • VingårdLE GODE
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Sangiovese
  • Årgang 2015
  • Profil Kraftig, Tør
  • Alkohol 14,5%
  • Indhold 750 ml

Mild

Kraftig

7

Tør

Meget tør

8

Om Vinen

Denne udsøgte Brunello udmærker sig ved et sofistikeret og komplekst udtryk. 2015 var et mageløst vinår i Toscana, og denne vin bevidner i den grad om denne årgangs fortræffeligheder. Farven er kraftig, dyb og smuk rubinrød med en fantastisk hue, der gangere rød-orange langs glaskanten. Duften er indbydende og behagelig, og man nærmest lokkes dybere ind i vinen ved første indtryk. Næsen rummer en enorm kompleksitet hvor blandt andet læder, varme krydderier, sandeltræ og tobak blander sig med en dyb intens frugtsødmefyldt duft af søde modne kirsebær, skovbær og rosen potpourri. Smagen er til en start fløjlsblød og fjerlet. Den drives frem af en palet af modne røde bær og frugter, der afløses elegant aggressivt af kraftige tanniner og enormt komplekse noter  af varme krydderrier, en fantastisk mineralitet og en enormt velbalanceret syre. Smagen afrundes ved igen at vende tilbage til det bløde hjørne, og fornøjelsen og velsmagen bliver hængende længe efter glasset igen er sat på bordet, og man efterlades med følelsen og tanken “hvor kort tid er i grunden længe nok ,før jeg kan tillade mig næste sip?”.

Passer Godt Til

Hvis man siger Brunello de Montalcino får man nærmest automatisk lyst til den helt rigtige bøf grillet over ægte rødglødende trækul. En kraftig kødret følges på vej af vinens intensitet og styrke. Hånd i hånd. Et smukt par.

Fremstilling

Denne enkeltmarks Brunello de Montalcino produceres i yderst begrænsede mængder, og kun i de absolutte bedste årgange. Den produceres på klassisk vis med nænsom presning af druerne, og fermenteres i ståltanke under kontrolleret temperatur på 28-30°C. Vinen macererer med skallerne i 18-20 dage.

Modning

Vinen modnes obligatorisk for Brunello de Montalcino.

Afslutningsvis modnes vinen den resterende tid på flaske inden frigivelse.

Anmeldelser

Vær den første til at anmelde dette produkt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære produkter