Denne udsøgte Brunello udmærker sig ved et sofistikeret og komplekst udtryk. 2015 var et mageløst vinår i Toscana, og denne vin bevidner i den grad om denne årgangs fortræffeligheder. Farven er kraftig, dyb og smuk rubinrød med en fantastisk hue, der gangere rød-orange langs glaskanten. Duften er indbydende og behagelig, og man nærmest lokkes dybere ind i vinen ved første indtryk. Næsen rummer en enorm kompleksitet hvor blandt andet læder, varme krydderier, sandeltræ og tobak blander sig med en dyb intens frugtsødmefyldt duft af søde modne kirsebær, skovbær og rosen potpourri. Smagen er til en start fløjlsblød og fjerlet. Den drives frem af en palet af modne røde bær og frugter, der afløses elegant aggressivt af kraftige tanniner og enormt komplekse noter af varme krydderrier, en fantastisk mineralitet og en enormt velbalanceret syre. Smagen afrundes ved igen at vende tilbage til det bløde hjørne, og fornøjelsen og velsmagen bliver hængende længe efter glasset igen er sat på bordet, og man efterlades med følelsen og tanken “hvor kort tid er i grunden længe nok, før jeg kan tillade mig næste sip?”.
Hvis man siger Brunello de Montalcino får man nærmest automatisk lyst til den helt rigtige bøf grillet over ægte rødglødende trækul. En kraftig kødret følges på vej af vinens intensitet og styrke. Hånd i hånd. Et smukt par.
Denne enkeltmarks Brunello de Montalcino produceres i yderst begrænsede mængder, og kun i de absolutte bedste årgange. I 2015 er den produceret i kun 3333 antal flasker, hvor man på bagsiden kan se med håndskrevne tal, hvilken flaske man er så heldig at have i hænderne. Den produceres på klassisk vis med nænsom presning af druerne, og fermenteres i ståltanke under kontrolleret temperatur på 28-30°C. Vinen macererer med skallerne i 18-20 dage.
Modning
Vinen modnes først i 36 måneder på kroatiske egetræsfade og derefter i omkring 6 måneder på fransk egetræsfade.
Afslutningsvis modnes vinen den resterende tid på flaske inden frigivelse.