Brunello di Montalcino 2017 - Le Gode, Toscana

  • Varenr 4202-1
  • VingårdLe Gode
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Sangiovese
  • Årgang 2017
  • Profil Kraftig
  • Alkohol 15,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

7

Sød

Tør

9

Blød

Tannisk

9

Lav Syre

Høj syre

8

Fremstilling

Vinifikation: Vinen fremstilles efter klassiske Brunello di Montalcino foreskrifter. Druerne presses nænsomt og fermenteres i ståltanke under kontrollerede temperaturforhold ved 28-30°c.

Maceration: 18-20 dages maceration hvor skaller fermenteres med for at sikre den ønskede farve og tannin niveau.

Drue: Sangiovese

Modning: I alt i 4 år, herunder blandt andet 24 måneder i slavonske egetræsfade på 20-25 hektoliter og til sidst 6 måneder i flaske

Ratings: James Suckling: 92 points

Om Vinen

Vinen har en kraftig, dyb og smuk medium rød farve der gangere rød-orange langs glaskanten. Duften er intens frugtrig dog med den umiskendelige og fremtrædne for Sangiovesedruen så typiske duft af lerkrukker og kraftig læder.

Smagen domineres af fuldmodne kirsebær, en stringent og klar mineralitet, bagte tomater og lerkrukker.

Tanninerne, som det som oftest gør sig gældende i Brunellovine, følger smagen på vej på smukkeste  vis, og bliver hængende i munden i en rum tid.

Om producenten

Le Gode ligger på den verdensberømte bakke Montosoli, som eftersigende er det allerbedste dyrkningsområde i Brunello di Montalcino distriktet. De har siden 1960 været i samme families hænder. De producerede deres første Brunello di Montalcino i 1995.

Hele deres dyrkningsareal ligger indenfor Brunello grænsen, hvilket betyder, at du også ved deres Rosso di Montalcino får druer fra det meget eftertragtede område.

De producerer alt i alt omkring 20.000 flasker om året fordelt på Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Vigna Montosoli.

Vingården er udstyret med den allernyeste teknologi, som står til tjeneste for en traditionel produktionsfilosofi.

Populære produkter